31 Ocak 2015 Cumartesi

Yağlı Çörek


1,5 bardak su
• tuz
• Aldığınca un
• Arasına sürmek için yağ ( ben zeytinyağı kullanıyorum)

Yapılışı:
• Un , su ve tuzla ele yapışmayacak orta sertlikte bir hamur yoğurdum.
• 6 bezeye ayırdım.
• Ilkini açtım yağlayıp kenarlarını ortaya alarak katladım.
• Ikinciyi açıp , yağlayıp birinci katladığım hamuru ortasına koydum. Tekrar katladım. Her katlayışta yağlanmamamış yerleri tekrar yağladım.

Böyle açıp, birbirinin içine koyup katlaya katlaya tüm bezeleri bitirdim..

15-20 dakika dinlendirip, bu katlı hamur bohçasını çok ezmeden tepsimin büyüklüğünce açtım..

Üzerini tekrar yağlayıp, fırınladım..afiyet olsun
 —

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder