19 Ocak 2018 Cuma

TUZLU KURABİYE YAPILIŞI







Merhaba! . MALZEMELER .. 125 gr. Yumuşak margarin, 1 yumurta, 1yemek kaşığı sirke, 1çay bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığına yakın tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, kabartma tozu, 3su bardağına yakın un...... Üzeri için susam çörekotu yumurta sarısı ve yumurta akı.... Tüm malzeme ile hamuru yoğurduktan sonra tezgah üzerinde merdane ile 1cm kalınlığında açılır ve kare şeklinde kesilir (istenilen şekli vermek size kalmış) yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzerinin yarısına yumurta sarısı, diğer yarısına yumurta akı sürülür ve susam serpilir.. 160... 170 derecede kontrollü pişirilir... Nihayet sömestr tatili başladı... Herkese iyi tatiller dilerim. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok: