27 Eylül 2014 Cumartesi

İrmikli hindistan cevizli toplar


malzemeler
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
süslemesi için hindistan cevizi
yapılışı
tencereye süt,irmik,şeker koyulup muhallebi gibi pişirilip soğutulur..içine toz krem şanti eklenerek yedilir..şekil verirken elimizi hafif ıslatırsak daha  rahat yuvarlamış  oluruz..hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alınır..sağlıklı güzel günler dilerim..afiyet olsun..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

yani hiç kavurmadan muhallebi gibi yapıyoruz,toz krem şantiyi soğuyunca ekleyip şekil veriyoruz,bayram ikramlığı olur mu?bu topları kaç gün ve nerede saklamalıyım
sevgiler eline sağlık

örgüveyemek dedi ki...

Havva hanimcim saglik sorunundan dolayi biraz gec oldu cevaplamam kusura bakmayin ...aynen muhallebi gibi pisirin sogumaya yakin santiyi ilave edin iyice yedirin ve sekil verin ikramlik olur cok guzel kapali bir kapta saklayabilirsiniz sevgilerimle