9 Aralık 2017 Cumartesi

Gül Pudingli Sütlü İrmik Tatlısı

Merhaba arkadaşlar!
Sütlü İrmik Tatlısı
 Öncelikle 1 litre süt tencereye koyulur ve içine 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı irmik ilave edilip ocağa koyulur ve pişirilir..Piştikten sonra tart kalıbına dökülür ve soguması beklenir biraz kalıplaşması gerekiyor..(buzdolabına koyulur)sonrasında üzeri için fındık içi ve yarım paket petibör büskivi rondadan geçirilip kalıptan çıkarılan irmik tatlısının üzerine yayılır..bir taraftan da güllü puding pişirilir ve tatlının üzerine dökülüp düzeltilir ve tekrar buzdolabına koyulur.Soğuduktan sonra servisi istediğiniz gibi yapabilirsiniz..afiyet olsun..sevgiyle kalın:)

Hiç yorum yok: