2 Aralık 2013 Pazartesi

Soğanlı ekmek


değişik bir ekmek oluyor denemenizi tavsiye ederim..
malzeme
4 su bardağı un
1pk. kurumaya
1ck. tuz
1 çk.şeker(yada 1 tatlı kaşığı bal)
1 çb. sıvıyağ (tereyağıda olabilir)
3 orta kurusoğan
su

önce kuru soğanlarımızı çok ince doğrayalım ve 3-5 dak. yağımızla kavuralım ve biraz ılınmasını bekleyelim..ardından un,maya,tuz,şeker karışımına soğanlarımızı da ilave edip su katkısıyla özleşene kadar sert olmayan bir hamur elde edelim..ve mayaalanması için 1 saate yakın bekletelim..mayalanan hamurumuza şekil verelim ve unlanmış tepsiye koyalım  birazda tepside bekletelim ve 200 derecede pişirelim afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder