31 Mayıs 2020 Pazar

Yaprak Sarması






YAPRAK SARMASI
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı salça yada domates rendesi
tuz
taze nane
.
.
.
SOSU İÇİN
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber
pul biber
sarmanın üzerini geçecek kadar sıcak su
.
.
tavaya sıvıyağ alınarak kuru soğan kavrulur ve baharatlar ve salça eklenir ardından yıkanmış pirinç koyulur ve karıştırılır iç harcının tuzunu yaprağınızın tuzlu olup olmadığına göre ayarlayınız.Varsa taze kıyılmış naneyi harcınıza ekleyebilirsiniz.Biraz soğumaya bırakın...
.
.
Yapraklarınızı sarma işlemini tamamladıktan sonra sosunu hazırlayıp üzerini geçecek kadar suyunu ekleyerek üzerine de mümküne tabak veya kapak bastırabilirsiniz.Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin..AFİYET OLSUN SEVGİYLE KALIN.YORUMLARINIZI BEKLERİM....

Hiç yorum yok: