24 Mayıs 2020 Pazar

Kekli Baklava Tarifi



HAMURU İÇİN
1 adet yumurta 
1.5 çay bardağı sıvıyağ
1.5 çay bardağı süt
1.5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kadar sirke
aldığı kadar un

KEKİ İÇİN
3 ADET YUMURTA
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Hamur malzemeleri ni karıştırarak yumuşak hamur elde edilir..
20 beze yapıp her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz..10 adet beze üst üste alıyoruz aralarına nişasta sürüyoruz...diğer 10 bezeyi de aynı şekilde açıp üst üste koyuyoruz ve hepsini birden merdane ile çok ince açıyoruz...ve tepsiye yayarak kenarda olan fazlalıkları kesiyoruz...
Kek malzemelerini çırpıp hamurun üzerine döküyoruz..diğer 10 lu bezeyi de aynı şekilde merdane ile fırın tepsisi büyüklüğünde açarak kek hamurunun üzerine kapatıyoruz...Fırınlamadan önce kare,üçgen veya dikdörtgen şekilde kestikten sonra 1 paket margarin (eğer varsa 1/2 paket margarin ,3 kaşık tereyağı)eritilip üzerine döküyoruz..180-200 derece arası kontrollü pişiriyoruz...NOT:::Baklava soğuk şerbet ılık olacak..şerbet servisten 2-3 saat önceden dökülecek..afiyet olsun...

Hiç yorum yok: