16 Nisan 2020 Perşembe

Ramazan Pidesi




1su bardağı süt
1cay bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1paket Kuru maya
1yemek kaşığı şeker
1tatli kaşığı tuz
3.5 .4 su bardağı un


Üzeri için...
1 yumurta sarısı
1yemek kaşığı yoğurt
Susam çörekotu


Malzemeler ile hamurumuzu yoguralim önce sıvı malzemeler olacak tuz şeker maya ardından azar azar un u ekleyelim ve yumuşak ama ele yapışmayan hamur elde edelim..mayalanmaya bırakın 1saate yakın...mayalanan hamuru ikiye bölelim..tezgahta hamurumuzu beze yapalım ve pide şeklinde açalım.. yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım ve 15 dakika tepsi mayası için bekletelim.. ardından üzerine fırça ile  sostan sürüp parmak uclarimizi hafif yağlayıp parmak uclarimizi şekil verelim dilimli gibi.. çörekotu susam serpelim ve 180 derecede pişirelim..

Hiç yorum yok: