26 Nisan 2020 Pazar

Şekerpare Tatlısı

Hamuru için malzemeler..
150 gr. yumuşak tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağına yakın pudra şekeri
1/2 çay bardağı irmik
1 çay bardağı kırık fındık
3.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
ŞERBETİ İÇİN:
3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 limon suyu
kaynat ..indirmeye yakın limon suyunu ilave et 10 dakika daha kaynat..
şerbet soğuk olacak..

YAPIMI:
TÜM MALZEME İLE HAMURU HAZIRLAYIP ŞEKİL VERİLİP TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR.. ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE ÇATALLA ÇİZİLİR..180 DERECEDE PİŞİRİLİR..

Hiç yorum yok: